Trådløs GM-teller komplett PASCO

Trådløs GM-teller komplett PASCO
Varenr.
PS-2166S
Lager
På lager
Pris
kr 4 800,00 Eks. MVA

Kvantumsrabatt

Loading...
  • Trådløs GM-teller komplett PASCO
  • PS-2166Sb
  • PS-2166Sc

Mål radioaktiv stråling fra ulike kilder og overfør dataene i sanntid til din datamaskin, ditt nettbrett eller din smarttelefon. Sensoren gir fra seg et skarpt lydsignal som på tradisjonelle tellere.

GM-telleren fra PASCO består av tre deler, et GM-rør, en digitaladapter og en Airlink. Alle deler kan også bestilles separat og slik kan man strekke budsjettet hvis man har noen av komponentene fra før. I tillegg behøver man SPARKvue eller Capstone programvare. SPARKvue er gratis for mobile enheter. Når målingene tas kan man se dem i sanntid på skjermen og fordelen med denne måten å måle på er at dataene logges og kan lagres, analyseres, deles og presenteres, enkelt og elegant. På denne måten kan man gjøre de klassiske målinger på ulike kilder, måle bakgrunnsstråling og se på hvilke materialer som bremser eller stopper strålingen. Et meget relevant forsøk er måling av halveringstid. Her får man virkelig utnyttet potensiale i å måle mot PC, nettbrett eller skjerm. Det er både pedagogisk og imponerende å se dataene blir presentert i sanntid og etterpå kan man utnytte kurvetilpasning (naturlig eksponenttilpasning) for å bestemme halveringstiden.

Kjøp gjerne delene enkeltvis eller komplett.

1.GM-rør

Fabrikat: PASCO SN-7927A eller Frederiksen 513575

Utgang: 6,3 mm jackplugg.

Passer til PASCOs digitaladapter og Interface 550/850 eller GM-teller fra for eksempel Frederiksen.

Registrerer: Alfa-, beta- og gammastråling

Lyd: Avgir et kort og skarpt lydsignal.

Gassfylling: Neon, Argon og halogen.

Spenning: 450-500 VDC.

Garanti: 5 år.

2. Digitaladapter

Fabrikat: PASCO PS-2159

Innganger: To 6,3 mm jackplugg 

Utgang: PASPORT

Kompatibel med: PASCO AirLink og SPARK LXi Datalogger

Garanti: 5 år 

3. AirLink

Fabrikat: PASCO PS-3200

Rekkevidde: 30 m ved fri sikt

Programvare: Koples til smarttelefon, nettbrett eller datamaskin via Bluetooth. For PC og Mac bestilles programvaren separat. For mobile enheter er appen SPARKvue gratis. AirLink har innebygget oppladbart batteri. Leveres inkludert USB-kabel for kommunikasjon eller opplading av batteriet.

Garanti: 5 år.

 

Relaterte varer

AirLink 3
kr 855,00 Eks. MVA
Digital adapter
kr 1 174,00 Eks. MVA