Lydsensor, Trådløs

Lydsensor, Trådløs
Varenr.
PS-3227
Lager
På lager
Pris
kr 1 744,00 Eks. MVA

Kvantumsrabatt

Loading...
  • Lydsensor, Trådløs
  • PS-3227
  • PS-3227-1

Nyutviklet, trådløs, lydsensor fra PASCO, kompatibel med SPARKvue eller Capstone. Måler både lydbølger og lydnivå (dBA og dBC).

PS-3227, lydssensor trådløs er to sensorer kombinert i en, og du definerer enkelt hva du vil fokusere på i ditt forsøk, lydbølger eller lydnivået (intensitet). Sensorer registrerer endringer i lufttrykket og visualiserer på den måten lydbølger og lydnivået måles presist i en vektet skala både for dBA og dBC.

 

Sensorer brukt for lydbølger: Sensorer registrerer endringer i trykket når den utsettes for lydbølger. Lydbølgene presenteres grafisk (mot tid) og gir elevene mulighet til å studere ulike bølgeformer, bølgehastighet, amplitude, frekvens, bølgelengde og periodetid. Løft gjerne eksperimentet opp et nivå og undersøk kombinasjonen av flere lydbølger samtidig i superposisjon og finn grunnfrekvens. Sensoren kan benyttes med oscilloskop-funksjonen og FFT både i SPARKvue og Capstone og muliggjør målinger med en målefrekvens på opptil 100 kHz!

 

Sensoren brukt til å måle lydnivå: Sensoren gir sanne verdier av lydnivået (intensitet) både dBA og dBC. I dBC måler sensoren både i det bølgelengdeområdet det menneskelige øret kan høre og utenfor. I dBA filtrerer sensoren bort de mest lavfrekvente og høyfrekvente målingene og gir dermed målinger som samsvarer med det et menneskelig øre kan høre. På den måten kan man gjøre målinger på arbeidsplasser og i klasserommet og knytte dette til støy som en miljøparameter.

Vi konkluderer med at denne sensoren dekker alle relevante forsøk i skolen!

 

 

Nødvendig programvare:

SPARKvue (gratis for nettbrett og smarttelefoner)  eller PASCO Capstone

Relaterte varer

Stemmegaffelsett
kr 490,00 Eks. MVA
Klappefjøl
kr 175,00 Eks. MVA